Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://edremitktml.meb.k12.tr
Adres : Erenkent Mahallesi Erenkent 23. Sokak Numara 24
VİZYON : Vangölü´ne en yüksekten tebessüm eden Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi masmavi rengini kedisinin gözüne: Hergün bambaşka güzellik saçan masmavi Vangölü´ne Süphan´ kıskandıracak kadar ytüksekten bakanbir eğitim kurumu olarak; -Eğitimin çocuk yaşta başladığı bilinciyle Çocuk Gelişimi ve Eğitimine önem vererek -Van Kedisinin güzelliği karşısında kendine çekidüzen veren güzellik ve Saç Bakımına önem vererek -Turistik değerleri çok olan Van şehrinin misafirperverliğine layık turizmci gençler yetiştirerek -Mesleki ve Teknik eğitimin her alanında gelişmeye müsait düşünen,araştıran,sorgulayan,teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen,değişen şartlara ve koşullara karşı kendini yenileyebilen,sevgi,sasygı ve hoşgörü duygularına sahip öğrencilerin yetiştirildiği bir kurum olmak.
MİSYON : Çağdaş uygarlık düzeyinde gelişmeleri yakından takip ederek,alanında uluslararası normlara ulaşmayı hedefleyen, öğrenci-öğretmen, okul-veli ilişkilerinde sevgiyi ayarlayabilen Edremit Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak,öğrencilerin ufkunu Süphan´ı,Nemrut´u,Artos´u aşacak kadar yükseltip yarınlara uzakları görebilen gençler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında Dünya Birinciliği, Spor Tırmanıș Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü, Kros Bölge Șampiyonluğu ve Bölge üçüncülüğü, Boks Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü. Ayrıca atletizm, kros, masa tenisi, bilek güreşi, boks, karete, spor tırmanıș ve voleybol dallarında birden fazla il birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü okulumuzun bașarıları arasındadır.

Isınma : Dogalgaz
Servis :
Ulaşım : KARAYOLU
Yerleşim Yeri : Erenkent Mh. 14. Etap No:34 Pk:65170 Edremit/Van
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİNE 15 KM İLÇE MERKEZİNE 1 KM
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Masa Tenisi, Basketbol, Voleybol, Hentbol Futsal Kros, Tenis, Kick Boks Spor Tırmanıș Atletizm Boks Karate Bilek Güreși
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi, Beslenme Dostu Okul Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Avrupalılaşıyoruz Projesi