The Adventure of Food (Yiyeceğin Serüveni) projesi başlıyor.
Okulumuz proje koordinatörleri Ali ÇETİN ve İlknur DİNÇ tarafından oluşturulan ve 10/A Çocuk Gelişimi sınıfının katılımıyla gerçekleştirilecek olan eTwinning projemiz 15 Şubat tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Yiyeceğin Serüvenini inceleceğimiz projemizde; temel hedefimiz, dünya için sürdürülebilir bir çevre ve gıda israfı bilinci oluşturmak ve gıda tüketimindeki olumsuz davranışları değiştirmektir. Uygulanacak etkinliklerle öğrencilerimiz gıda israfının gerekçelerini ve sonuçlarını görebilecek ve sadece okullarda değil evlerde de gıda israfını en aza indirmek için daha bilinçli olabileceklerdir. Ayrıca gıda atıklarını geri dönüştürmenin yollarını öğretmenmek de amaçlanmaktadır.
Our eTwinning project, which was created by our school project coordinators Ali ÇETIN and Ilknur DINÇ with the participation of 10/ A Child Development class, started its work on February 15. Our main goal is to create a sustainable environment and awareness about food waste for the world and to change behavior in food consumption. Through the activities to be implemented, our students will be able to see the facts, causes and consequences of food waste and will be able to be more conscious to minimize food waste not only in schools but also at home. It is also aimed to teach ways to recycle food waste.
TUR:
HEDEFLER
- Yiyecek israfı hakkında bilinçlendirmek
- Küresel iklim değişikliklerine çözüm üretebilmek
- Ekolojik ayak izi hakkında bilgi sahibi olmak
- Özgün, kullanışlı ve yenilikçi içerik oluşturmak
- Katılımcıların iletişim, sosyal ve kişilerarası yetkinliklerini geliştirmek
- Akran öğrenimi için anlamlı bir uluslararası bağlam oluşturma
- İngilizce dil becerilerini geliştirmek
- BİT becerilerini geliştirmelerine rehberlik etmek
- Öğrenme ortamında kabul ve hoşgörüyü teşvik etmek
- İşbirliği, sunum, problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmektir.
BEKLENEN SONUÇLAR
- Gıda atıklarının önlenmesini sağlamak
- Ekolojik ayak izimizi minimize etmek
- Küresel iklim krizi hakkında farkındalık sağlamak
- İngilizceyi etkin ve doğru kullanmak
- Web 2.0 araçlarının ve görsel öğrenmenin etkisiyle öğrenmeyi daha kalıcı hale getirmektir.
SÜREÇ
Şubat ayında yapacağımız çalışmalar hazırlık aşamasındadır. Her eTwinning projesinde olduğu gibi öğrenci izin belgeleri alındıktan sonra öğrenci, öğretmen ve okul tanıtımları yapılacaktır. Okullarımız arasındaki dijital ağı göstermek için Google Haritalar ile bir okul haritası oluşturulacaktır. Projemizin logo ve poster çalışmaları tasarlanacaktır. Sayfalar bölümünde, pedagojik bir açıklama ile birlikte eklediğimiz bir Wordle etkinliği düzenlenecektir. Aramızdaki iletişim de öğretmen ve öğrenci buluşmaları güçlendirilecek ve öğrenciler için yabancı dilde iletişim becerileri desteklenecektir.
Mart ayı etkinlikleri tüm öğretmen ve öğrencilerin fikirleri dikkate alınarak birlikte kararlaştırılacaktır. Mart ayı için göz önünde bulundurduğumuz tema, bilinçli tüketici olabilmek için gıdanın hayatımızdaki önemini vurgulamak ve öğrencilerimizi atıklardan haberdar etmektir. Ayrıca, yemek hikayelerine ve kendi tanımlarımıza dayanarak oluşturduğumuz resimli bir sözlüğün incelenmesi planlanmaktadır.
Nisan, projemizin nihai hedeflerine ulaşacağımız son dönemdir. Bu ayın teması evsel gıda atıklarının geri dönüşümü ve sokak hayvanlarının beslenmesi olacaktır. Ayrıca ekolojik ayak izini azaltmak da bizim için önemli hedeflerden biridir.
ENG:
AIMS
- Raising awareness about food waste
- Ability to create solutions to global climate changes
- To learn about the ecological footprint
- Creating original, useful and innovative content
- To improve the communication, social and interpersonal competencies of the participants
- Creating a meaningful international context for peer learning
- Improve English language skills
- To guide them to improve their ICT skills
- To promote acceptance and tolerance in the learning environment
- To develop cooperation, presentation, problem solving and creative thinking skills
EXPECTED RESULTS
- To ensure the prevention of food waste and to provide awareness
- Minimizing the ecological footprint
- Awareness of the global climate crisis
- Using English effectively and correctly
- Making learning more permanent with the influence of web 2.0 tools and visual learning
PROCESS
The studies that we will do in February are a preparatory stage. As with every eTwinning project, student, teacher and school introductions will be made after the student permission documents are received. A schools map will be created with Google Maps to decipher the digital network between our schools. Logo and poster works of our project will be designed. A Wordle event will be held in the Pages section, which we include along with a pedagogical description. Communication between us will also be strengthened teacher and student meetings, and communication skills in a foreign language will be supported for students.
The activities of March will be decided together by taking into account the ideas of all teachers and students. The theme we are considering for March is to emphasize the importance of food in our lives and to make our students aware of waste in order to be conscious consumers. It is also planned to study an illustrated dictionary that we have created based on the stories of food and our own definitions.
April is the last period when we will achieve the final goals of our project. The theme of this month will be the recycling of household food waste and the feeding of stray animals. In addition, reducing the ecological footprint is one of the important goals for us.